Ny frisyr..

Idag har jag ju varit hos frisören, jag ser verkligen helt annorlunda ut, jag har kort hår och lugg hahaha... Frisören fick fria händer och det märks, skulle nog aldrig ha klippt mig såhär om jag skulle bestämma, men jag ville prova något nytt och det har jag ju verkligen fått nu!

Hela familjen var sedan ut på en liten promenad, och påvägen hem så gick vi förbi en sån där buss eller vad man kallar det där dom säljer färsk fisk, så åt vi laxkotletter till middag :)

Prästen har även vart här idag så vi har bestämt att vi skulle ha kärleksvisan plus 2 andra psalmer på dopet, blir nog jättebra :D

Att vara bonusförälder..

Jag har från start i mitt och sambons förhållande tagit stort ansvar för hans barn, ibörjan påpekade till och med flera av mina kompisar att det inte var mitt ansvar att passa dom osv, men jag har ju alltid gillat barnen och samtidigt så har jag varit osäker på hur man "ska" agera som en bonusförälder så jag satte paus för mitt liv för att få ihop allt.
 Såhär har det fortsatt hela vårt förhållande, jag har inte kunnat åka någonstans när dom är här eftersom jag måste hjälpa sambon med dom och passa dom om han ska iväg, någonstans inom mig så har jag kännt en frustration av att aldrig kunna få leva ett liv som jag vill bara för att alltid passa upp på sambon eller biomamman.
 Sen bara för någon vecka sedan läste jag en tidningsartikel och jäklar vad skönt det var att läsa, det var Jesper juul som skrivit den, han skrev att när man går in som bonusförälder så ska man inte gå in som en extraförälder, man ska låta barnens mamma och pappa sköta dom, jag som bonusförälder ska vara just en bonus som finns för barnet men inte ställer krav och regler.
 Jag tog upp detta för sambon och nu har vi pratat igenom detta.
Jag har verkligen inget emot att ta hand om Bella och Vanessa, jag gillar dom jätte mycket men att jag varannan vecka ska agera mamma känns bara så fel! Dom har bara en mamma och har inte behov av en till.
Min sambo har fått väldigt mycket fritid om man jämför med mig under våra år tillsammans just för jag alltid måste plandera när Bella och Vanessa kommer hit och när sambon har något han måste på eller om han ska jobba. Jag har inte kunnat åka till Malung, Gävle eller stockholm när jag har velat. Och även om sambon är borta när barnen ska till oss så kommer biomamman med dom, jag tycker det är jättekul att umgås med dom men ändå ser jag det lite som att dom kommer hit för att träffa sin pappa inte sin bonusmamma då är dom ju hellre hos sin riktiga mamma!

Hur som helst, nu känns det skönt när vi pratat om detta och han förstår! Det är inte så lätt att vara bonusförälder som många tycks tro, många säger: Men du visste han hade barn, du visste vad du gav dig in i.. Men så ser inte jag det, jag var 19år och hade själv inga barn jag visste inte alls vad som krävs, jag visste inte vad barn behövde, jag visste inget. Och när jag verkligen till 100% förstog vad allt innebar var när jag fick Nathalie!


Natten.

Jag vet inte alls vad som hänt med Nathalie, hon vägrar sova på natten, springer bara ut ur sitt rum hela tiden, igår tog det 2,5 timme innan hon tillslut somnade och på den tiden hinner hon ju väcka sina syskon flera gånger. Får kanske testa att ta bort vilan på dagen.

I morse har Nathalie och Bella bråkat igen.. Nathalie är så elak mot Bella, skriker och slår henne hela tiden.. I morse blev Nathalie sur för att hon väckte Bella, ingen aning varför men sur blev hon. Nathalie är go och snäll mot Leo och Vanessa, men absolut inte mot Bella, jag förstår verkligen inte varför..

Bakat.

nu har jag och tjejerna bakat, vi har gjort morotskaka och kokosdrömmar. Snacka om god morotskaka!!
 Bella och Vanessa tyckte det var jätteskoj och vill göra om det i morgon ;) Men jag är inte jättepigg på det eftersom det ser ut som det har exploderat något i köket nu, blir att städa när alla lagt sig!

Nu ska jag göra middag, kycklinggryta.
Förresten, jag har inte ätit kolhydrater nu på ca 2,5 mån nu men igår fick jag sug på nudlar, väldigt väldigt dumt av mig att äta det.. Spydde som en grit och mår lite småilla än idag! Nej inget mer sånt nu.

Onsdag.

Nu har jag varit och lämnat stora tjejerna på dagis och sen varit och tränat, tog det riktigt lugnt idag eftersom jag fortfarande är förkyld. Den blev 20 min kondition och 40 min styrka fast med relativt lätta vikter.
 Nu ska jag packa i ordning lite badkläder så ska jag och Nathalie gå och bada, får se om Leo och sambon hänger med.

Det har blivit något fel här med inläggen jag gjort, vissa kommer inte med på bloggen medans vissa syns direkt.. Skumt!

Börjar känna mig bra!

Äntligen har mitt halsont släppt och resten av förkyldningen också, känner mig bara lite slak. Men jag ska lägga mig tidigare ikväll och så hoppas jag att jag är pigg som en nötkärna i morgon så jag kan komma iväg till gymmet!
 Jag har iaf fått tag på prästen idag och vi bokade in att han skulle komma hem till oss på torsdag.
Det är en låt jag vill ha på dopet, men det är ingen psalm så jag vet inte om det är ok..? Jag vill ha sarah dawn finer - kärleksvisan, den är såå mysig!

Jag och Nathalie gjorde ju kakor idag, dom var populära så dom är redan slut ;) Ser det som ett bra betyg. Får mer i morgon, och i morgon ska vi även baka massa annat, men i morgon blir det inte bara jag och Nathalie utan då ska alla tjejer vara med :) Blir kul med en massa kladd :D

Kolakakor.

Nu på förmiddagen har vi bara varit inne, vi har ritat, kollat på teknat och bakat kolakakor, dom är just nu i ugnen, men dom ser fruktansvärt goda ut! Nathalie sitter i köket och väntar på sina kakor ;) "kaka, kaka" sjunger hon glatt, gofisa!
 Leo och sambon ligger och sussar sött tillsammans dom, skönt när Leo kan sova hemma också, han brukar ofta inte kunna det pga ljudnivån!

Jag känner mig faktiskt ganska dum, jag har inte haft min mobil sedan i fredags och igår när jag slog på den så hade jag ca 10 meddelanden och ca 15 missade samtal, ett av dom samtalen var just prästen.. Och nu när jag försöker ringa upp så har han inte sin mobil på.. Men men, jag får fortsätta försöka nå honom!

Men förresten, vad är det för jäkla mening med all snö vi fått? Varför börjar det snöa nu när vi började få fint väder och den mesta snön redan var borta? Nej usch och fy, vår vill vi ha!!!

varit ute i vårsolen :)

Idag, har vi varit ute nästan hela dagen, jag var med Nathalie på taket sen tog vi en promenad till dagis där vi hämtade dom stora tjejern, sen gick vi på stan och köpte nya sandaler till alla tre. Vi köpte även en sån där trehjuling med ett handtag därbak till Nathalie, så när vi kom hem så jag jag och flickorna ut och tog årets första cykeltur. Sen hann vi inte mkt mer för då var klockan 18.00 och det var dags för kvällsmat.
Nu ligger alla barn, men sover gör dom inte och varför gör dom inte det? Nathalie springer in till Bella och Vanessa hela tiden och håller på. Hon tog av sig sin blöja och sa att hon hade "kissat" som hon säger när hon bajsar men det hade hon inte, sen så låtsas hon sova berdvid vanessa bara för man ska låta henne ligga kvar :P Lillskiten!!
 Men nu är ganska tyst där uppe så nu kanske dom sover, hoppas hoppas!!

Just nu kollan jag på "mamma byter bo" inte alls lika bra när vi svenskar gör om amerikanska program, men jag kommer säkert bli besatt av programmet ändå ;)

Måndag

Ny vecka igen då.
I morse var jag och lämnade Bella och Vanessa på dagis, skönt med en liten promenad nu när man inte kan träna.
 Jag har faktiskt ångest över att jag inte har kunnat träna på flera dagar nu, vill ju komma ut min fat suit nu!
Jag låter fortfarande som om jag kommit i målbrottet, vill bara att min hals ska bli bra nu!! Jag dricker massa massa te nu och hoppas på att det ska hjälpa lite iaf.

Idag har jag iaf ringt prästen då han fortfarande inte hört av sig, det är ju inte ens en vecka kvar till dopet nu så det känns ju som om han skulle ha hört av sig! Men jag kom till "fel" präst, men hon skulle absolut hälsa till "min" präst att han skulle höra av sig direkt, för hon tyckte också det var lite sent.


Lite nytt i garderoben.

Nu har Nathalie och Leo fått lite nytt, hämtat hem detta i helgen,
Till Nathalie:



Och till Leo


Snacka om att man spenderar pengar annorlunda när man har barn, nu tycker jag inte dom kan få nog av kläder och skulle lätt kunna shoppa upp alla slantar jag har, men när köper man något till sig själv? Väldigt sällan, jag har ganska nyss köpt något till mig men om jag tänker efter noga så har jag väl handlat kläder till mig 3 ggr på två år! Sjukt, förr köpte jag kläder, skor och väskor varje månad..

Jaja hur som helst, min kära mor var ju här denna helgen, typiskt att jag skulle bli sjuk då da men jag försökte vara någorlunda social iaf.
Min mamma är helt underbar och som vanligt hade hon med presenter åt barnen och även överraskning åt mig och sambon, vi fick två tavlor. En jättestor canvas tavla med en syskonbild på Nathalie och Leo och sen en lite mindre canvas tavla på Leo :) Helt underbara! Så tack lilla mamsi!!

I morgon skulle jag ta med Leo till babycafé för att ta fot och handavtryck, men jag är fortfarande förkyld så sambon får gå dit ist, har ju faktiskt glömt att ta hans avtryck innan, skäms nästan för det! Men Nathalie tog jag första när hon bara var några dagar gammal... Men men bättre sent än aldrig!

Nej nu ska jag sussa kudde. Sov gott!


Sjuk.

Igår kväll började jag känna lite huvudvärk och det blev snabbt bara värre och värre, sen kom halsont och öronvärk, så jag gick och la mig tidigt för jag var sjukt trött. Men när sambon kom hem vid 03.30 var jag fortfarande vaken.. Sen somnade jag men Leo vaknade ju ganska snart för mat och sen vid 06 kom Nathalie in om kramades med Leo, su nu sitter jag här trött som tusan och sjuk.
 Känner att jag klagar mkt men man måste ju göra det ibland också :P
Vi skulle ju till badhuset idag men jag är inte speciellt pigg på det.. Dom andra får nog gå själva!
Jag ska iaf försöka ta mig i kragen och gå ner på stan en sväng och träffa nice nyfiken och svamp bob fyrkant, Nathalie träffade dom även igår och älskade dom, men favorit var nicke ;) Hon gick runt hela dagen/kvällen och ropade "AAAAAPAAA KOM" eller "APA BORTA" och såg frågande ut, Mammas gofis!

Ska lägga ut bilder sen på Nathalie och Nicke ! 

Hämtat alla dagiskläder.

Idag när vi hade vaknat och ätit frukost gick vi till Nathalies dagis och hämtade alla hennes kläder.
Hon hade mer än jag minns där, overall - 2 set regnkläder, stövlar, fleece kläder, mössa, vantar, 3 jeans, 1 par mjukisbyxor, 3 tröjor, 2 par strumpor och sen en massa blöjor... Det var mkt mer än jag kommer ihåg så det blev lite knöligt att packa ihop då jag bara tagit med två påsar ;) Men men allt går bara man vill!
 Men nu går hon alltså inte mer på dagis, jag fick min vilja igenom! Sambon gillar det inte alls men jag tror det blir bäst :)
 Nu håller jag på och städar det sista innan mamma kommer på besök :) Ikväll kommer även Ronny också. I morgon ska vi alla åka till badhuset och bada, ska bli kul!

Förresten igår hade jag faktiskt rekord för min blogg, 102 besökare. Roligt när det stadigt ökar :)

Kram på er

Premiär!

Idag hade vi premiär av nya vårjackan, jag älskar den verkligen!
På morgonen så gick vi till öppna förskolan och var där tills det var dags för lunch, då gick vi hem och åt.
Sen gick vi på en långpromenad så båda barnen fick sova i vagnen. När Nathalie vaknat tog vi en fika på stan och efter det gick vi till lekparken.
Nu är vi hemma och Leo sover fortfarande och Nathalie kollar lugnt på Playhouse disney (länge sen hon var såhär lugn)

Jag lägger in några bilder också :)



 


Min härliga bebis är borta..

Nathalie har förvandlats till ett monster, jag har trott länge nu att hon varit som hon är p.g.a sjukdom men nu vet jag bättre..
Hon är ju helt galen! Hon skriker, slåss, har sönder saker, skallar golv, människor, hon hoppar från bord och klättrar upp till tvn för att slå den också!, hon springer runt runt och bara skriker allt hon kan, hon väcker lillebror för att hon tycker det är roligt när han gråter... Hon får utbrott när kläder ska på/av.
 Sen när vi är ute så ska hon absolut inte åka vagn längre, men kan hon hålla hand? NEJ, kan hon gå samma väg som vi går? NEJ! Hon ska gå sin egen lilla väg och skriker och slänger sig när hon inte får som hon vill!!!
GAAAH jag blir snart helt galen! Psyket nästa för mig!
 Dom som har barn och som jag frågat om detta, hur länge det här sitter i, dom svara bara "tills dom är 18 och flyttar hemifrån"
Vad tusan ska man göra? Jag hoppas att det blir lite lite bättre när Leo blir lite större och dom kan leka med varandra, men det kan ju lika gärna gå åt andra hållet, att det blir 2 moster ist för ett här hemma ;)

Ojojoj, tänk att en sån liten kan få en att bli så galen samtidigt som jag ibland får ett hysteriskt skrattanfall när hon hittar på ngt nytt för jag bara älskar henne så jävla mycket!

Inte lika tidig!

Idag kom jag på att när Nathalie var 4 månader precis som Leo är nu så började hon åla sig fram, sen vid 5 mån kröp hon riktigt och vid 6 mån stog hon och gick mot möbler.
 Leo är inte i närheten av att krypa än, och ärligt så är jag faktiskt glad för det. Nathalie var alldeles för tidig och vi fick börja springa efter henne för tidigt, nej Leo får mer än gärna ligga helt still ett bra tag till!
 Det enda som jag tycker är ok är om han börjar sitta utan stöd när han är 5-6 mån så han kan sitta och leka med sina leksaker och vi slipper hålla upp honom hela tiden :)

När började era barn ta sig fram?

Rensat.

Idag har vi varit ute en sväng, men det blev inte en jättelång stund för man höll ju på att blåsa bort :P
När vi kom hem så började jag gå igenom tvätt, sen alla barns lådor. Jösses säger jag bara! Så mkt skitkläder dom har, men nu är det rensat och bara det fina har fått stanna!

Har också bokat frisörtid nu, så nästa torsdag ska jag sitta i 2,5 timme hos frissan :)

Nu vaknade lillkillen, så måste kila :)

Trevligt uppvaknande.

I morse vaknade jag av att Nathalie låg bakom mig och slet i mitt hår.. alltid lika kul att vakna när sånt händer ;)
Men Nathalie tyckte det var kul och skrattade bara lite när jag vaknat.
Sen tyckte hon det var dags att undersöka mammas smink..

Idag hoppas jag på lika fint väder som igår, vill ut och leka länge med lill pigan!
Nu ska jag springa iväg till gymmet.

Hoppas ni får en underbar dag!

Härliga vårväder

Gud så underbart det är ute!
Just nu är det 11 grader varmt och solen skiner :)
Vi har varit ute på en promenad och njutit, vi har även tagit en fika som var populärt av Nathalie ;)
Sen gick vi och tittade på något som jag kan ha på dopet, tillslut hittade jag en jättesöt tunika. Så nu ska jag ha den på dopet men den är även så vardaglig så jag kan ha den i sommar.
 Jag har även beställt nya puma skor till mig och ett par jeans (Levis) till sambon, jag hoppas han gillar dom, för denna gång gick jag helt och hållet på min smak och inte hans ;)
Sen har jag beställt ett par jeans från villervalla till Nathalie och en vändbar tröja/jacka till Leo och även den från villervalla.

Nu ska jag nog sätta mig på ballkongen med en kopp kaffe och njuta av solen!

Börjar bli friska nu

Så himla skönt, igår bajsade Leo totalt 3 ggr och då var det vatten men det är ju skillnad mot ca 15 blöjor per dag. Och i morse var det inte ens vatten!!! wiiieee, äntligen!!!
Det är en sån enorm skillnad på honom nu också, han kan sitta och hoppa i hoppgungan och vara lite för sig själv, något som han absolut inte kunde när han mådde dåligt!

I morse kom Nathalie in i sovrummet kl 04, hon ville ha välling. Men när jag såg vad klockan var så vände jag mig bara om och sa att välling blir det inte, men hon får komma och lägga sig brevid mig om hon ville, men hon sa då bara NÄ och går ut och in i sitt rum igen :) Strax efter vaknade Leo, men det var sambon som tog honom så jag sov vidare till 06 :)

Piggare idag!

Idag känns allt mkt mkt bättre än igår.
Så idag har jag tränat som vanligt, tvättat och storhandlat!
Och träningen verkar ge resultat, byxorna känns lösare än vanligt så det är jätteskönt!

I morgon är det egentligen mammagrupp igen, men eftersom Leo forfarande är dålig i magen så vågar jag inte gå dit. Men tycker att han varit dålig länge nu, borde ju ge sig snart tycker jag.
Vi har börjat ge morot och majspuré till honom nu eftersom det tydligen ska ge hårdare avföring, så hoppas det hjälper lite iaf.
Vi har iaf gjort slut på 2 blöjpaket på en vecka och idag tvättade jag en hel maskin med BARA bajskläder.
 Nu ligger min bebis och sover så sött, hoppas han får sova hela natten utan att vakna av en blöt blöja igen!

Förresten, jag och sambon pratade lite mer idag om att börja ha Nathalie hemma, hon börjar ge med sig nu så jag tror jag ska prata med hennes dagis i morgon och berätta att vi ska ha henne hemma i fortsättningen!

Dags för klippning.

Japp nu är det ta mig tusan dags att klippa av det här äckliga håret.
Jag hatar verkligen mitt hår, det bara hänger rakt ner och ser fult ut.
 Sist klippte jag mig + färgade håret på sveamagasinet men det blir skit fult och färgen var kass så nu ska jag testa Agaton istället och hoppas att dom är bättre.
 Men jag vet inte om jag ska färga håret mörkt eller om jag ska bleka utväxten bara, var ju faktiskt några år sedan jag var mörk sist, men samtidigt så gillar jag att vara ljus på våren och sommaren just för att håret ändå bleks i solen.. Aja får se vad det blir!


Lat.

Idag har jag haft en sån där dag när man inte orkar något alls..
Sambon fick ta ut barnen en sväng så dom fick lite luft, jag stannade bara hemma.
 Jag vill göra så mkt, det behövs göras så mkt här hemma men orken finns bara inte! Hade sagt att jag skulle springa även idag men så blev det inte heller.
Men i morgon är jag på g igen så då ska jag ha fullt upp hela långa dagen.

Ibland saknar jag Malung så mkt, inte själva byn men alla vänner.. Saknar er så mkt!! Kul att några av er iaf kommer snart :)

Bilder från Malung.

Idag fick jag ett mail från mamma där hon skickade några bilder från när vi var i Malung.


Jag och mina bebisar                                                                 Gamma med Leo





Älskar er!!

Mormor med Leo <3


Fräscht..

Leo skiter fortfarande som en galning och inatt när jag skulle byta på honom fick jag en jättefin present av honom :P
Jag som trodde att han skitit klart trodde helt fel. Jag hör hur han börjar ta i när jag redan tagit av blöjan och sen prrafs, jag kollade på skötbordet om jag såg någon skit men nej det gjorde jag inte, då började jag känna hur varm och blöt jag blev på magen och låren, han har skitit ner hela mig!!! Så det var ju bara att ta av sig alla kläder, och medans jag gör det så hinner han skita ner skötbordet TRE gånger... Jippiee vad roligt det är att torka upp allt och samtidigt göra ren mig själv mitt i natten ;)

När sambon kom hem i natt var jag fortfarande vaken, jag sover så sjukt dåligt med Leo. Jag vaknar av alla rörelser han gör och han gnyr hela tiden i sömnen.
Så nu när sambon är uppe ska jag gå och lägga mig igen :)

Godnatt!


Sprungit.

Idag var jag ute och sprang en sväng, sen mötte jag upp sambon och barnen vid coop och sprang resten av vägen hem med Bella och Vanessa, Dom tyckte det var kul att springa och dom kände sig som små sportstjärnor ;)
Lite pinsamt tyckte jag att det var att springa genom stan när det var massa folk men det får man ta :)

Nu sitter barnen och käkar sitt lördagsgodis, så dom är verkligen jättenöjda nu!
Själv ska jag ta och köra plankan och några andra övningar.

Hoppas att ni har/haft en bra lördag!

Blir galen.

Ja, jag blir verkligen galen snart...
Eftersom sambon kommer hem mellan 03-04 från jobbet på helgerna så brukar jag låta honom få sova ut,
men Bella har kommit in i en period när hon retas hela tiden och tycker att hon har rätt till alla leksaker.
Om det inte är Nathalie som hon retar så är det Vanessa.
I morse var alla tjejer i Nathalies rum och byggde med klossar, Bella började gråta ca 5-6 gånger bara för att hon retades och Vanessa eller Nathalie sa ifrån.
 Bella och Vanessa tog t.ex alla klossar men Vanessa ger ju Nathalie klossar när hon vill vara med men Bella? Nej såklart inte. Hon håller stenhårt i alla klossar som hon inte ens använder och tillslut slår Nathalie till Bella på armen, då gråter Bella som jorden håller på att gå under. Självklart är det fel att slå, men på ett sätt kan jag förstå henne, när hon är så pass liten så hon inte kan prata och Bella bara tar bort alla leksaker.

Men det är faktiskt en av dom svåraste sakerna med att vara bonusförälder, man vill inte att bonusen ska känna sig utanför så ofta är jag hårdast mot just Nathalie fast hon är minst och detta är jag för att jag är rädd att Bella eller Vanessa ska känna att jag är hårdast mot dom osv...
Jag gillar Bella och Vanessa jättemkt men är det samma kärlek som till mitt eget barn? Nej, tyvärr inte och det kan jag heller inte tvinga fram så då försöker jag gottgöra dom på ett annat sätt..
Men men, nu måste jag ta en kopp kaffe och lugna ner mig i två sekunder innan nästa bråk kommer!

Snö.

Usch och fy alltså.
Jag som har haft en massa vårkänslor, dom försvann ju direkt i morse när jag såg all snö ute.. Vill inte ha mer vinter, jag är trött på all snö.
Sen är jug sur eftersom jag nu, så klumpig som jag är har ramlat. Snön täckte isen så jag visste inte att det var halt och vips så låg jag ner.. Sån skit som händer när det kommer snö.
Nej nu är ju lite deppig.
Men man ska väl alltid se något positivt och det är ju faktiskt varmt ute iaf så det var riktigt skönt med en promenad idag! Skulle kunna vara ute mkt längre.


Morgon.

Nu på morgonen har barnen legat på min matta och gjort magövningar.
Nathalie ser ju riktigt rolig ut när hon försöker göra lika som Bella och Vanessa :)



Idag ska vi gå en promenad, sen ska vi mata ankorna :)

Hoppas ni får en fin dag!


Magträning

Kolla in denna video om ni vill ha en ordentlig magträning.
http://www.youtube.com/v/YkcJLw4BAeA&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3"></param><param

Lek på taket.

Idag tog jag med mig tjejerna ut på taket för att "rasta av" dom lite.
Vi var ute tills det var dags för kvällsmat, i morgon vill dom ut igen och fortsätta baka kaka :)




Bella med sin fina kaka ;)


Vanessa


Nathalie


Motivation.

Eftersom Barnen är sjuka här så väljer jag att inte gå till gymmet idag.
Det är väl tur att jag har denna hemma..


Vet inte om min är jobbigare än den på gymmet eller om det är motivationen som inte är på topp,
för här hemma nu orkade jag bara 15min och på gymmet kör jag 40-45min..
Jag ska hoppa upp på den snart igen så jag iaf får 30 min träning.

Nu ska jag laga några pankakor till hungriga barn!
Tjohopp på er :)

Torsdag.

I morse vaknade både Nathalie och Leo med feber, Leo spyr fortfarande och är dålig i magen, men Nathalie bajsar inte lika löst längre tack och lov. 
Vi har tyvärr fått ställa in Vanessas kalas, kan ju inte riskera att smitta ner alla andra barn också. Tråkigt, men hon har ju iaf fått kalas hemma hos sin mamma så det var okej för henne iaf!
Min mamma skulle även komma denna helg men sa till henne att det bästa vore att ställa in det med, så dom kommer nästa helg istället.

Idag måste Sambon på ett jobbmöte, han kan verkligen inte ställa in det så han får dra iväg och hoppas på att han inte smittar resten där, han får förvarna iaf!

Jag funderar på att dra ut barnen på taket så dom får leka av sig lite iaf men ändå hålla sig borta från andra barn. Tror det blir bra, dom alla har ju sån energi och klarar inte att sitta inne en hel dag. Igår var kaos, Bella gick på en litem promenad men annars var alla inne hela dagen och gud vad jag var slut i både kropp och huvud när klockan blev 19.00 och alla gick och la sig.


Tji fick jag..

Jag som trodde alla var friska nu... När jag kom hem vid ca 13.00 så kom nathalie och mötte mig vid dörren, jag tyckte det stank nåt förjävulskt och visst tusan hade hon kissbajs som jag kallar det..
Sambon hade även bytt tre gånger redan under dom 2 timmarna jag vart borta..
Leo, även han har spytt och är dålig i magen!
 Jag kan faktiskt inte låta bli att bli irriterad på Bellas och Vanessas mamma, tycker inte man skickar iväg barn med magsjuka. Låt dom vara kvar på ett ställe tills dom blivit friska! Om dom blivit sjuka här hade jag inte ens kommit på tanken att skicka iväg dom.
Nu har alltså deras mammas familj magsjuka OCH vi, det hade räckt med en familj tycker jag... Men men nu är det gjort.
Hoppas på en någorlunda lugn kväll iaf!

Friska.

Wiiiiee, inga spyor på hela dagen igår och inga på natten :)
Alla käkade frukost och alla mådde bra. Vanessa får ju stanna hemma någon dag till, men jag, Nathalie, Leo och Bella ska ut en sväng sen och leka lite!

Ha en skön dag!

Panik inför dopet.

Jag har inga  kläder, och då menar jag verkligen inga alls.
Vad tusan ska jag ha på Leos dop som är den 2/4?
Den största kjolen jag äger är i strl 36, den kan jag ju bara drömma om nu och det var min tjockis kjol förr :P

På morfars begravning fick jag... hahaha.... jag börjar fan garva på riktigt alltså...
Jag glömde köpa egna strumpnyxor så jag skulle låna ett par av MORMOR, första paret jag testade gick sönder direkt, andra paret funkade väl så jag hade dom, sen när jag skulle ta av mig dom ser jag ett ENORMT hål över hela låret.. Jag är så FET just nu alltså.. Sen fick jag låna mammas gammla kjol som det är strl 42 på, snacka om ångest!

Nej, jag tror jag även ska börja med en springtur på 30min varje morgon innan frukost och sen gymmet innan lunch. då måste jag väl komma i mina gamla kläder?!?

Syskonkärlek.

Nathalie älskar verkligen Vanessa, hon försöker springa in till hennes rum varje natt för att lägga sig berdvid henne. Vi har varit väldigt noga nu när Vanessa varit sjuk att Nathalie inte gått in dit men annars brukar vi låta henna vara där, dom sover ju bra tillsammans :)
 Det är värre mellan Nathalie och Bella, visst dom älskar varandra, MEN dom bråkar jämt, jämt, jämt och om allt.
Nu på morgonen har jag fått ställa mig mellan dom flera gånger, Nathalie skriker och vrålar och Bella drar saker ifrån Nathalies händer. Ska bli så skönt när Vanessa blir frisk igen, när hon är med kan dom alla leka tillsammans.

Vanessa är som sagt fortfarande sjuk, hon bara ligger i sin säng, vill inte se på tv eller något alls. Vi får bara se till så hon får vätska i sig. Men jag tycker så synd om henne, hon är verkligen jättehungrig och känner ju lukt av mat och allt annat, men hon spyr ju fortfarande så mat är ju inte aktuellt tyvärr..
 Jaja hoppas det ger med sig idag nu iaf!

Ha en fin dag !

Storstädning.

Idag var jag ju på mammagruppen, skönt att komma hemifrån lite! Det var en hel del folk där så det var väl skoj.

När jag kom hem så började vi storstäda här hemma och vädra, såå skönt och fräscht det känns nu! Allt är resnt, vi har tvättat ALLT också.
 Jag gick inte och tränade idag, kändes inte helt rätt att lämna sambon med alla barn när en spyr, en är slak, en är galen och sen en liten bebis så jag får träna lite extra i morgon istället!

Men nu ska jag gå till sängen, är sjukt trött!
God natt på er alla godingar :)

Och spyorna fortsätter komma..

Igår var det Bella som spydde massa, idag är det Vanessas tur.
Hon ligger fortfarande i sängen och är helt orkeslös, stackarn! Bella mår mkt bättre nu iaf och ville till och med äta i morse.
 Nu ska jag snart Ta med Leo och Nathalie och gå på mammagruppen, hoppas det finns något barn där som Nathalie kan få leka av sig med!


Idag.

Idag gick jag, sambon, Nathalie ut och gick i ca 2 timmar. Jätteskönt var det ute.
Nathalie tyckte väl mest att vattenpölarna var roligast och när vi gick förbi ankorna, jäklar vad hon skrek och tjoade :)

Sen vid 16.00 kom Bella och Vanessa, dom har magsjuka, fick det igår så det tog inte lång stund innan Bella var in och spydde. Jag hoppas verkligen innerligt att Nathalie eller Leo inte blir smittade, vi har fått nog av magsjuka och andra skit saker, så vi får hoppas det här är det sista vi ser av spyor för i år!
 
Fick förresten ett samtal i veckan om att dom skulle starta en mamma grupp för unga mödrar och dom undrade om jag ville vara med. Jag sa att jag faktiskt inte ser mig som en direkt ung mamma men hon tyckte att jag var ung och det skulle vara andra 87:or där så äldst skulle jag inte vara. Så i morgon ska jag dit, får se vad det är då..

God morgon.

Idag är jag ruskigt trött. Håller på att somna hela tiden :P
 Tror jag måste väcka sambon snart så det finns någon att prata med, han kom hem vid 04 igår, så tror nog han vill sova lite mer.

hur som helst, idag kommer ju Bella och Vanessa. Jag ska försöka hinna träna innan dom kommer så måste nog gå snart. Jag vill ju inte lämna sambon själv med alla fyra barn, det blir ju ganska vilt ;)
Nathalie kommer iaf bli jätte glad när hon ser dom, hon skriker av glädje varje gång, sen springer hon efter dom hela veckan.

By the way, jag vettitusan vad det är med Nathalie nu, hon vägrar sova på nätterna. Hon bara skriker och slåss. Igår lät jag henne till och med lägga sig i vår säng med mig men inte ens det dög, väldigt frustrerande när minstingen är skit trött och han vill sova men kan inte för hon bara skriker hela tiden. Igår tog det över två timmar innan hon somnade! Nej, jag hoppas innerligt att detta bara är en period!


Lika som bär.

Mina små bebisar är ju verkligen väldigt väldigt lika, det som skiljer dom åt är deras färger, Nathalie har ju mörkt hår, bruna ögon och Leo har rött hår och blå ögon, jag fattar verkligen inte vart han fått det ifrån men han är lika söt ändå ;)




GRATTIS!

Idag är det inte vilken dag som helst, det är Vanessas 6 års dag!
Hon firar sin dag hemma hos sin mamma, sen kommer hon och Bella hit i morgon, sen nästa lördag ska vi ha kalas här för henne. Hon har bjudit massa kompisar från dagis så det blir nog jättekul!


Sjukling.

Vi fick inte världens roligaste natt, Leo vaknade nästan hela tiden och var jätte ledsen, snoret bara rann på han stackarn, i morse när jag gick upp med barnen så tog jag hans temp och visst har han feber :( Inte så mkt, han hade 38,1 men han är ju så liten ju.. Får hoppas hon mår bättre snart nu!


Skrik!

Ikväll blev det en riktig skrik kväll, Leo var övertrött så han skrek, Nathalie ville inte sova, hon ville ner till oss så hon skrek.
När dom äntligen slutat skrika så började den ena igen och den andre hakade på, men nu sover dom sött båda två iaf.

I morgon ska jag och Nathalie gå till badhuset, efter det kanske kolla runt lite i affärer och sen ta en fika. Ska bli kul med en "mor och dotter dag".

Kram på er!


Är du WT?

Hittade en skit rolig blogg om WT, jag garvade så jag grät på vissa ställen ;)

http://whitetrashoftheday.blogspot.com/

Ang uteserveringar..

Idag när jag gick hem från gymmet fick jag den här härliga vårkänslan, solen lyser och det är ganska varmt ute.

Tänkte då hur skönt det ska bli i sommar och sitta på en uteservering, men vad ska jag göra där?
 Min "tradition" brukar vara att ha en kall öl eller ett glas vitt i ena handen och en cigarett i andra, men nu när jag varken röker eller dricker längre så funderar jag på vad jag ska göra.. Vill ju fortfarande ha den där härliga känslan som man får när man sitter ute första gången på året, men t.ex kaffe känns inte så frestande när det är varm och ett glas vatten är inte så festligt..
Hmm detta får jag fundera på lite!

Finaste som finns!

Gud vad jag älskar er, ni är det finaste som finns!



DET STINKER!

Usch hur det luktar här hemma nu..
 Nathalie sprang in till köket för ca 1 timme sen men hon kom snabbt tillbaka och kollade på tv.
När jag skulle gå till köket och göra välling nyss så kände jag hur det luktade bränt, det var hur mkt rök som helst. Visst jäklar hade hon på den korta stund satt på ALLA plattor på spisen och ugnen.. Vi hade även en kastrull och en stekpanna som stog på spisen, snacka om att det var varmt i köket!
 Nej nu kommer jag alltid kolla vad hon håller på med när hon är där.


Tränat.

Nu har jag varit och tränat, idag var jag där i 1,5 timme och hade lätt kunnat vara kvar längre.
Dom andra dagarna har jag vart där i 1 timme och då typ sprungit bort från gymmet ;)

När jag kom hem gjorde jag lunch till Nathalie, själv satt jag med min shake, men Nathalie tyckte tydligen att jag skulle äta hennes mat för hon sträckte fram en bit och jag sa då "nej tack" då svarar hon "liten bit" sen ler hon jättestort ;) Min gofisa!

Rise and shine

Nu är vi säkra på att det är svinkoppor, så idag får jag bege mig till apoteket och köpa något så det försvinner, men tills dess får vi hålla henne borta från andra barn.


När jag kom ner i morse fick jag se något riktigt sött, båda mina killar låg på en madrass i vardagsrummet och sov, Leo låg i sambons famn och det såg jättemysigt ut.
 Han sa sen när dom vaknade att han tyckte att jag skulle få sova riktigt i natt igen, det är dessa saker man verkligen uppskattar!

Hoppas ni får en härlig dag!

Svinkoppor.

Nathalie hade ett sår vid läppen när hon vaknade i morse, jag trodde bara hon hade rivit sig, sen när vi skulle gå till bvc så hade det blivit mer rött runt om och då trodde jag bara att hon pillat där.
 Men när vi kommer till bvc så utbrast sköterskan "Men har hon svinkoppor?" Jag blev faktiskt lite chockad och sa som det var, att jag trodde det var ett sår. Hon sa att det ser ut så i början, men hon kunde inte avgöra helt om det var en svinkoppa eller om hon börjar få vattkoppor, vi skulle vänta till i morgon för då skulle vi veta säkert.

Nu har det blivit ännu rödare som ni ser själva, så jag tror mest på svinkoppor




Leo växte som han skulle och ligger på sin egen kurva. 62,5cm och 7kg tung, vikten har stannat av men det är ju ganska bra då han låg ganska mkt över kurvan innan.


Mitt liv..

Tänkte jag skulle skriva om mitt liv i ett inlägg så här har ni...

Jag föddes 1987 i en förort till Stockholm, när jag var 1år skildes mamma och pappa så då tog mamma med mig och mina två äldre syskon till malung. Jag är alltså uppvuxen i Malung och har väl trivts bra där.
 När jag var ca 3år så träffade mamma Tommy, han och mamma hade gått i samma klass när dom var yngre och dom blev nu kära. Jag växte upp med han som min pappa, men när jag var 13-14år så skildes dom och han flyttade till Nicaragua för jobb. Nu har jag ingen kontakt med någon av mina "pappor" och visst kännde jag mig övergiven av Tommy, men samtidigt så var jag ju så pass stor så jag visste att han inte har något ansvar för oss.
 
Vid 13år började jag dricka alkohol, drack ofta alldeles för mkt och kunde inte gå..

Vid 14 rökte jag hasch för första gången, jag fortsatte även att dricka alkohol ofta. Det var även vid den här tiden jag kom hem med en polisbil för första gången (p.ga fylla)

Jag levde på så med hasch ibland och alkohol ofta tills jag blev 15, då träffade jag Crille, han var storebror till en av mina bästa vänner, han hatade allt som hade med droger att göra så jag rökte inget under vårt förhållande men drack alkohol gjorde vi ofta. Vi förlovade oss efter 3 mån och jag bodde nästa hos honom, hans föräldrar har fått hämta mig MÅNGA gånger då jag varit så full så jag inte ens har kunnat stå själv.

Vid 16år skulle jag börja innebandygymnasiet, men då fick jag flytta till mora där skolan låg, efter en vecka flyttade jag tillbaka till malung och började HR ist, men hoppade snart av.
 Förhållandet med Crille varade 9 mån.

Jag flyttade med min mamma till Gävle när jag var 16-17år (Hon hade då träffat Ronny och skulle flytta till honom)
 Men i Gävle ville jag inte bo, så jag flyttade snabbt tillbaka till malung.
När jag var 17 provade jag Amfetamin för första gången, jag tyckte det var underbart.. Tog det då och då, annars rökte jag hasch.
 
Under tiden jag bodde i Malung så hände mkt, jag var många många gånger så berusad så jag dagen efter inte mindes något alls, jag hade fått åka ambulans till mora några gånger och en gång ramlade jag ner från en ballkong, 7 meter ner i asfalten. Då fördes jag till uppsala, fick där opereras 2 gånger (Hade krossat en kota i ryggen och brutit alla ben i ena foten) och helt ärligt vet jag inte vad som hände, jag har sagt till alla att jag satt på räcket och ramlade ner men jag vet inte om jag hoppade, ramlade eller vad som hände...

När jag kom hem från uppsala började jag som vanligt igen med alkoholen och drogerna..

När jag skulle fylla 19 flyttade jag till Karlstad, jag skulle flytta ihop med en kompis och börja plugga.. Men mycket pluggande blev det inte, jag fetsade näst intill varje dag och tog droger flera gånger i veckan.
 Jag gillade ruset mest för att jag kände att jag dög då, mitt självförtroende var alltid i topp när jag tog något.

Tiden jag bodde i Karlstad åkte jag fast av polisen och fick ligga i fyllecell fler gånger än vad jag kan räkna.
Sista gången jag låg i fyllecell så var det en kvinnlig polis som pluckade ut mig morgonen efter, jag visste inte vart jag var eller vart mina grejer var så hon satte sig i polisbilen och körde runt mig tills nattklubben som jag hade varit på öppnade för lunch, då gick hon in dit och hämtade allt som var mitt, men under tiden som vi körde runt stan och väntade på att kolckan skulle gå så pratade vi massor,
 Hon berättade att hon sett hur många gånger jag legat i fyllecell och att om jag kom dit en gång till så skulle hon se till att jag omhändetogs och kom på ett hem, men hon sa att just nu får jag en chans till och då SKA jag kontakta socialen och få en kontaktperson.
 Denna polis var hur underbar som helst, hon dömde inte, hon kollade inte ner ett dugg på mig, hon ville bara hjälpa.

Efter ca 2 veckor fick jag ett brev från Socialtjänsten om att jag hade ett möte med någon där, polisen hade alltså sett till så jag inte skulle slippa undan detta.
 Jag gick till tanten på socialen och även hon var väldigt trevlig, hon följde med mig till beroendecenter och där fick jag träffa min kontaktperson.
 Jag gick till beroendecenter 2 ggr/veckan, det hjälpte mig väldigt mkt, det fick mig att skaffa jobb och VILJAN att sluta med mitt betende.

Jag fick alltså jobb, i Filipstad, på hotell John.
Jag var väl allt i allo där, bartender, servitris, receptionist mm.. Var ganska kul där och jag kom bra överens med resten av persolnalen.
 Där träffade jag även min nuvarande sambo. Han jobbade som DJ där, ibörjan tyckte jag att han var en riktig fjant och ville inte ens vara när honom, men på någotvis så började vi prata och jävlar vad han fick mig att skratta. Vi blev vänner men efter ett tag även ett par!
 Han är nog den första person som sätter krav på mig, han har ju två barn sedan tidigare och han sa direkt till mig: "Om du kommer hit påverkad av något så åker du ut på en gång" Och jag kom ALDRIG påverkad till honom.

Efter någon månad började jag må väldigt väldigt illa så jag bestämde mig för att göra ett gravtest, och viss var jag gravid!

Jag vet att om jag inte blivit gravid så hade det tagit slut mellan mig och sambon, jag hade gått tillbaka till mitt gamla liv direkt när något blivit svårt, men nu när jag hade en liten bebis inom mig så vägrade jag att gå tillbaka. Även därför vi flyttade till Kristinehamn där vi nu bor!

Jag har nu varit nykter och drogfri i 3 år, jag kommer ALDRIG mer ta någon drog eller dricka alkohol, tänker inte riskera att falla tillbaka och att mina barn ska få se hur jag blir då.

Vill även skriva tack till flera personer som aldrig gett upp hoppet om mig, dom har stöttat mig i vått och tårrt även om jag betett mig som ett svin och skämt ut dom.

Tack till:
MAMMA - Du har alltid funnits vid min sida, då har åkt många mil mitt i nätterna för att jag druckit för mkt eller bara varit konstig!

Tess
Suss
Hilda
Eva
Nilla
Älskar er alla <3

God morgon...

... alla solstrålar!
Snart ska jag och barnen ut på en morgonpromenad, det behövs så man piggnar till lite :)
Annars iad blir det mätning och vägning av Leo på BVC och efter det ska vi ta en tur till lekparken och ha med lite varm choklad, Nathalie behöver verkligen få leka av sig lite.
 
Hon har nu kommit in i en period när hon är riktigt sur och grinig hela tiden, om jag eller sambon försöker vara snäll eller bara fråga henne något så skriker hon NEEEJÖÖÖ! Sen kollar hon på oss med en sur min. För bara någon dag sen satte hon på sig sina skor, jacka och mössa sen öppnade hon ytterdörren och stack iväg :P Kan också påpeka att hon inte hade några byxor så helt barbent och detta gjorde hon när hon var trött på oss...
Jag funderar hur det kommer bli när hon kommer in i tonåren om hon är så här nu?

Jaja, nu ska jag gå till mina bebisar!
 ha en underbar dag :)

En unge i minuten

Jag missade ju avsnittet igår, så jag såg det nu ikväll på tv4play istället.
Satan vad jag grät, jag började gråta redan när dom visade vad som skulle komma i avsnitten ;)
Min lille är ju bara 4 mån ändå blir man sugen på en till.. Jag tyckte iaf det verkade vara härliga par som var med.


Paketet kom idag :)

Idag kom paketet som jag beställt från villervalla, Nathalie har fått den lila vårjackan, Leo får en mössa och en solhatt. Funderade först på att köpa en jacka åt Leo också, men han har sin vindfleece och den är fortfarande lite stor så jag tror den kommer passa hela våren, annars är det ju bara att köpa en sen istället :)

Här är bilder på kläderna (mobilbilder)

       

Dagis?

Jag och sambon har olika åsikter när det kommer till dagis, Jag vill börja ha Nathalie hemma om dagarna och sambon vill absolut att hon ska vara på dagis.
 Hon älskar sitt dagis, personalet och barnen men hon är sjuk hela tiden, nu har hon varit borta i 3 veckor. Och så har det varit länge nu, hon går dit kanske 2 dagar och sedan är hon hemma i 3 veckor, det känns som att hon blir lite förvirrad och när hon väl börjar dagis igen så är det nästan som ett nytt ställe igen...
 Sen börjar det bli varmare nu, Leo börjar bli äldre så det blir ju bara lättare och lättare att gå ut och leka med henne, det var ju skillnad i December, -20 och en nyfödd bebis då har man inte så stor lust att gå ut!

Mysmorgon

Jag har ju bara sovit en hel natt nu på 4 månader, så jag känner mig halvt som halvt utmattad. Kan ju inte sova på dagen heller när man har ett äldre syskon till bebisen.
 Men igår kväll erbjöd sambon sig att ta Leo HELA natten nere i vardagsrummet så jag fick sovrummet för mig själv, snacka om att jag uppskattar det!
Nathalie vaknade en gång på natten och skrek, men hon somnade om så fort jag kom in till henne och kramade om henne, sen någon timme senare kommer hon insmygandes i mitt sovrum och lägger sig bredvid mig, guud så mysigt att ligga och gosa med henne, det var ju länge sedan jag sov med henne.
 Nathalie sov till 07.00, då satte jag på barnprogram på tv'n, så låg vi i sängen och myste i ca 30 min till!

Jag har alltså haft en underbar natt och morgon :) Sambon är därimot lite trött ;)


Tränat

Har vart och tränat nu på kvällen, jag ville egentligen inte lämna sambon själv hemma med barnen eftersom Nathalie har feber och är jättegnällig. Det är väl tur att Leo inte är ett sånt krävande barn :)
 Men jag kände att jag var tvungen, annars skulle jag bara fortsätta skjuta på det hela tiden och det funkar inte längre, jag har ju faktiskt 19 hela kilon att tappa.
 Innan jag blev gravid vägde jag 55kg, nu vägen jag hela 74kg.. Trist! Men nu ska jag träna 6 dagar i veckan och byta ut middagen mot en shake.

 Idag till frukost åt jag mini yoggi, till lunch blev det sallad med lax och nu en shake. Det måste väl funka eller?

Ny blogg - Nya tider

Har ju som sagt skaffat den här nya bloggen nu eftersom min gamla blev liggandes allt för länge.
I min förra blogg skrev jag lite hur graviditeten med Nathalie var, här kommer jag skriva om föräldraskapet och allt som hör till.

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2402251/nathaliesochleosmamma?claim=jug6fk6cxs8">Följ min blogg med bloglovin</a>

Lugn och ro...

Nyss åkte Vanessa och Bella till sin mamma, sen tog sambon med sig Nathalie ut på promenad.
GUUUD SÅ SKÖNT tänkte jag, men efter jag lagt mig bredvid Leo i 2 min så börjar han skrika, jag går och jag en flaska till honom men han var inte hungrig, jag byter blöja men det hjälper inte, jag ger nappen men nej den dög inte heller.. Jag ser på honom att han är sjukt trött så jag vaggar min skrikandes bebis.
När jag fått honom att somna om så ringer telefonen, självklart vaknar Leo igen :P
Nu sover han igen men jag har iaf blivit pigg nu så sömn fick jag inte, men just nu är det helt tyst, UNDERBART!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0